Държавното управление по контрол за пазара на Китай е наложило глоба

...
Държавното управление по контрол за пазара на Китай е наложило глоба
Коментари Харесай

Китайският регулатор глоби компанията Алибаба с близо 2.8 млрд. долара

Държавното ръководство по надзор за пазара на Китай е наложило санкция от 18.2 милиарда юана (2.78 милиарда долара) на китайския колос в областта на електронната търговия " Алибаба " (Alibaba) за корист с господстващо състояние на пазара,  съобщава Франс прес, като цитира китайски медии.

Глобата е разследване от следствието против " Алибаба " през декември предходната година, добавя организация Синхуа. Държавното ръководство за контролиране на пазара разгласи, че компанията злоупотребява с преобладаващото си състояние, с цел да лимитира конкуренцията в онлайн търговията.

" Беше взето решение за санкция на Alibaba по отношение на нарушаването на закона за монополното състояние. Тази компания е длъжна да спре да нарушава националното законодателство. Глобата е в размер на 4% от размера на продажбите й през 2019 година  на территорията на Китай, който възлиза на 455.71 милиарда юана (69.67 милиарда долара). По този метод, Alibaba ще би трябвало да заплати 18.22 милиарда юаней (2.78 милиарда долара) ", се споделя в известието на Държавното ръководство по надзор за пазара на Китай.

Както се прецизира в документа, следствието е подтвърдило, че Alibaba е водила политика, принуждаваща потребителя да употребява услугите й " без право на избор ". " Това се е отразило отрицателно на конкурентната среде на китайския пазар на електронна търговия ", се отбелязва в известието.

Съгласно документа, решението за глобата " е взето на съображение на реалните обстоятелства и наличните доказателства " и " ще разреши да се защитят законните права на потребителите ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР